KO SU NOVI SVEDOCI U SLUČAJU DANKE ILIĆ? Ova žena je odbila da odgovori na pitanja Tužilaštva
Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

UBISTVO DANKE ILIĆ

KO SU NOVI SVEDOCI U SLUČAJU DANKE ILIĆ? Ova žena je odbila da odgovori na pitanja Tužilaštva

Dosad je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka

Objavljeno: 12:11h

Pred zaječarskim Višim tužilaštvom sutra će, 24. aprila, biti nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva malene Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. marta u Banjskom polju, naselju na obodu tog grada, saznaje Kurir.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice osumnjičeni su radnici lokalnog JKP "Vodovod" D. D. (50) i S. Ja. (50).

Dosad je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja sutra.

- Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica... - kaže izvor Kurira iz istrage i ističe da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

1 / 9 Foto: Nemanja Nikolić

- U ovoj fazi istrage ispitana je prvo S.D, majka D. D., a supruga R. D. koji je osumnjičen da je pomogao sinu posle zločina, i ona je odbila da odgovara na pitanja tužilaštva. Posle nje, saslušani su i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo sedeli iza njih, a zatim i njihove kolege iz "Vodovoda" i komšije iz sela Zlot i Luka - objašnjava izvor.

Kako saznaje Kurir, kolege osumnjičenih detaljno su opisale kako su se osumnjičeni ponašali kad su se nakon ubistva devojčice pojavili u firmi da ostave službeni automobil kojim su, kako se sumnja, udarili Danku i njime odneli njeno telo.

- S obzirom da su osumnjičeni sve vreme bili u sudnici dok su saslušavani svedoci, atmosfera je bila neprijatna i oni su izbegavali da ih uopšte pogledaju. Kolege su rekle da su se oni vratili da ostave automobil, ali da ništa čudno tada nisu primetili kod njih i da su se ponašali kao i svaki drugi dan, a kasnije nastavili normalno da dolaze na posao kao što su to radili i inače. Oni su objasnili i da su, kobnog dana bili na terenu i da su kad su se vratili u preduzeće predali automobil i otišli kući - kaže izvor iz istrage i dodaje da su pojedini svedoci ispričali i da je D.D. sa ostalim kolegama išao u organizovanu potragu za Dankom Ilić, za koju se tada mislilo da je nestala.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.